Seçim Gününe adım adım…

Seçim gününe adım adım…

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala haftayı yoğun ama biraz karışık duygular ile karşılıyoruz. Herkesin kendi dileğinin gerçekleşmesini istemesi ama ara ara  isteğinin gerçek olup olmayacağını sorgulaması arasında yaşanan git geller tüm haftaya dağılıyor. Bir uçtan diğer uca savrulan duygu ve düşünceler arasında kalmak 12 Mayıs itibariyle biraz durulsa da bu hal ikili ilişkilerdeki etkisini bir sonraki haftaya kadar sürdürecektir.

5 Mayıs Tutulmasının etkileri, bu hafta azalarak da olsa süreceğinden, yaptıklarınızın sonuçları ile karşılaşabilir, ektiklerinizi biçebilir, geçmişle hesaplarınız görmeye devam edebilir ve finansal durumunuzu masaya yatırabilirsiniz.

Hafta boyunca ve aslında 21 Mayıs’a kadar aldanma, dolandırılmaya dair etkiler mevcut. Bu yüzden  doğruluğu kesinleşmemiş hiçbir bilgiye inanmayınız.  Tarafınıza iletilen mesajlara ya da kurumlardan gelen telefonlara temkinle yaklaşınız. Kişisel verilerinizi, şifrelerinizi de kimse ile paylaşmayınız, ‘şu kuruma şöyle bir borcunuz görünüyor’ ya da ‘hediye kazandınız’ vs gibi gelen bilgilere karşı dikkat edin, boş bulunup, kandırılabilirsiniz.  Aman diyeyim!

Finansal konularda sürpriz gelişmelere hazırlıklı olun

8 Mayıs Pazartesi günü borç, alacak, vergi, sigorta, krediler, kredi kartları, bilinmeyen, gizemli konular, sırlar, miraslar, başkalarından gelen kaynaklar, ortaklaşa elde edilen kazançlar, yine ameliyatlar, ani kazalar ve cinsellikle alakalı konular ön planda olacaktır.  Olumlu ya da olumsuz beklenmedik, sürpriz gelişmeler veya beklenmedik krizler, kaoslar yaşanabilir. Ama bu konular dahilinde başkalarına yardım edebileceğiniz gibi size destek olmak isteyen kişiler ile de karşılaşabilirsiniz.

9 Mayıs Salı sorumlulukların farkındalığıyla, size ait görevleri yerine getirerek, akıl ve mantığı ön plana alarak, endişe ve kaygılardan uzak durabilirsiniz. Daha önceden de önünüze gelmiş olan bir fırsatı değerlendirerek, kariyerinizde veya finansal kaynaklarınızda bir şans elde edebilirsiniz.

Her şekilde güvenli sularda yüzdüğünüzden emin olunuz.  İlişkilerde değer olgusu ön plana çıkabilir, sevgi ve saygının dengeli kullanımı önem kazanacaktır. Her türlü ilişkide alma verme dengesizliklerini, öncelikle  kararlı ve sorumlu davranarak, sonra ‘sezarın hakkını sezara verecek’ şekilde elden geleni yaparak ve ardından akışa bırakarak değiştirebilirsiniz. Veya ilişki problemleriniz varsa otorite kişilerin müdahil olması ile çözümler bulunabilir.

Ayrıca eğer bugünlerde planlarınızda güvenilir, istikrarlı iş kurmak ya da bir işyerine ortak olmak varsa,  Merkür retrosunun bitmesini beklemeniz iyi olur.

10 Mayıs Çarşamba günü aklın ve mantığın ön planda olacağı, hedeflerinizi gerçekleştirmek isteyeceğiniz bir gün olarak görünüyor, aşırı çaba gösterebilirsiniz. Takdir edilmek, özellikle aile çevresinden cesaretlendirilmek isteyebilirsiniz. Organizasyonlar yapmak, uzak yerlere seyahat planlamak, yabancılar ile iş yapmak için uygun bir gün. Hukuksal bir sürecin içinde iseniz, şanslı da olabilirsiniz. Ancak tüm gün boyunca ama özellikle öğlen saatlerinde ve günün sonrasında gereksiz tartışmalardan kaçınınız.

Makul eleştirilere açık olmanızı, özellikle akşam üzeri saatlerde düşüncesizce çıkışlarınızı fark ve kontrol etmenizi tavsiye ederim. Kadın – erkek ilişkilerinde karşı tarafın tam olarak ne dediğini anlayamamak öfkelenmeye sebep olabilir. Tepki vermeden önce dinlemek, herhangi bir diyaloğa hazırlıklı başlamak, geçmiş deneyimlerden ders almak ve geleceğe farklı bir vizyonla bakmaya çalışmak kısacası haklı olmak yerine mutlu olmayı seçmek her şeyi yoluna koyabilir.

İş, kariyer, meslek konuları odak noktası

11 Mayıs Perşembe gününde, meslek hayatı, kariyer, iş, toplum statüsü, itibar, saygınlık, yine iş seyahatleri, iş görüşmeleri, organizasyonlar, anne ile ilgili konularda iletişimler, konuşmalar, yazışmalar artabilir. Duyguların işe karışması, sorunların önemsiz detaylar yüzünden büyümesini ortaya çıkartabilir. Kendinizi maddi ve manevi güvende hissetmek için sizinle aynı fikirde olan insanları arayabilirsiniz.

Ama aynı zamanda da kendi bağımsız alanınızda kalmak ihtiyacıyla iletişimi belli bir sınır dahilinde koruyabilirsiniz. Kariyerinizde değişim yapmak isteyebilir, eski bir teklifi değerlendirmek için kendinizi yeterli hissedebilirsiniz. Ve bu noktada yeni adım atmak imza atmak için yine Merkür retrosunun bitişini beklemenizi hatırlatırım.

Forex Stock Crisis Venture

Haftanın son iş günü Cuma gününde, iş hayatınızda, kariyerinizde olağandışı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Egonuz ile duygularınız arasındaki çatışmayı nasıl çözmeniz gerektiğini bilemeyebilir, cesaretle, kendi kurallarınızı dikte edebilirsiniz.

Duygusal gerilim artabilir, sabırsız ve toleranssız olabilirsiniz. Yakın arkadaş ilişkileri ve aile efradı, özellikle kadın arkadaş ve akrabalar imdadınıza yetişebilir, onlardan tavsiye ve destek alabilirsiniz.

13 Mayıs Cumartesi sabahına soğukkanlı davranan, rasyonel düşünen bir ruh hali ile başlayacak saat 8.00’de Ay’ın Balık burcuna geçmesiyle, daha kucaklayıcı, birleştirici, şefkatli ve empatik tavırlar göstermek isteyeceğiz. Ama bu ikisi arasındaki kafa karışıklığı güne yayılacaktır. Yani gün boyunca bireysellik ile birliktelik arasında kalabilirsiniz.

Ay her ne kadar Satürn ile kavuşacak olsa da Venüs ile olan olumlu açısı sayesinde kısmen sağlam ve sağlıklı iletişim kurmak mümkün olacaktır. Yine de Satürn etkisi ile savunmada olmak, çekingen davranmak, negatif duyguların etkisine girmek mümkün. Bu mutsuzluğu daha huzurlu bir hale getirmek için sevdiğiniz anlaştığınız arkadaşlarınız ile  sosyal çevreden tanıdıklar veya aile ve yakın akrabalar ile programlar, organizasyonlar yapabilirsiniz.

Cumartesi gün boyunca duygularınız derinleşip yoğunlaşabilir,  sezgileriniz azalıp, çoğalabilir. Bu duygu yoğunluğunu yaratıcılığınıza ve sanatsal konulara akıtmak, ruhunuza iyi gelmesinin yanında, hayal gücünüzü de besleyebilir. Yine de Satürn’ün etkisini, yani kontrollü tavırları sakinleştirmek, özellikle akşam saatlerinde daha rahat olacaktır.

Seçim günü

14 Mayıs Pazar gününe, biraz hassas bir duygu durumu ile uyanabiliriz. Diğer insanlara destek vererek, fedakar, şefkatli ve düşünceli tavırlar içinde, sosyal organizasyonlarda duygudaşlık, yoldaşlık yapılan insan ilişkileri içinde karşılıklı yardımlaşarak başlayacaktır seçim günümüz.

Fazlasıyla iyimser bir yapı da yaratan günün etkileri,  olayları, durumları, tüm detaylarıyla görememeyi de düşündürüyor bana. O yüzden, etrafta olan bitene kayıtsız kalmamak,  farkındalığı yüksek tutmak önemli olacaktır.  Hayalperestliği abartmamak gerçeklikle birleştirebilmek gerekiyor.

Öğle saatlerinde ortaya çıkabilecek gerçeğe dayanmayan, spekülatif bilgiler, asılsız haberler kafa karıştırabilir, teyit etmeden hiçbir bir bilgiyi iletmeyiniz. Aldanmalara dolandırılmalara oldukça açık bir gün. Güven duygunuzu yitirmemeniz, gereksiz paniğe kapılmamanız için görev ve sorumluluk bilincinizi hatırlayınız. Sakinliğinizi ve sükun halinizi koruyarak ve sağduyulu ve aklıselim konuşmak, davranmak, tam layıkıyla dinlemeden anlamadan tavır almamak her konuda farkındalıklı ve bilinçli olmak  çok faydalı olacaktır.

Herkes için hayırlı olacak, sağlıklı, huzurlu bir hafta  ve seçim günü diliyorum.

Gülbin Tomris / Karansukh Kaur

 

Paylaş

Son Yazılanlar

Jeopolitik risk ve TCBM

Borsa İstanbul haftayı yüzde 1.23 kayıpla 9693 puandan kapattı. Ons Altın 2390 dolar seviyesinden haftayı kapatsada satış baskısının etkisi ile bu haftaya başladı. Dolar 32.59,

Ya tiyatro izlememiş ya tarihten bihaberler

Belki bu yazı yayımlandığında, İsrail, İran’a yönelik misillemesini yapmış olacak. İsrail’in yapacağı misillemenin seviyesine göre belki İran bu kez başka bir saldırı düzenleyecek. Sonuçta burası

Tebrikler Fenerbahçe kadın basketbol

Bir sporcu için en büyük hedeflerdir bunlar. Yerelde şampiyonluk, bölgesel şampiyonluk, kıta şampiyonluğu ve uluslararası büyük turnuvalarda şampiyonluk. Zordur. Çok zor. Büyük sporcular, büyük takımlar

Yaygınlaşan yoksulluk yoksullaşan yaşlılık

İnsan bizim gibi bir ülkede yaşıyor ve azıcık da ekonomi ile ilgileniyorsa mutsuz oluyor, bu kesin… Bayramların gelişine, yaş alıp emekliliğe yaklaştığına, çalışmak zorunda olmayacağı

Gayrettepe’de İtalyan lezzetleri

Bu yazıda tanıtacağım mekan Akdeniz yemekleri, Akdeniz mutfağı ve özellikle İtalyan mutfağı sevenlere … Bir ülkenin geleneğini öğrenmenin en iyi yollarından bir tanesi o ülkenin yemek

Borsa ve altının gidişatı

Borsa İstanbul hızlı bir toparlanma ile haftayı yüzde 5.21 artış yaparak 6918 puandan kapandı. Yeni haftaya ise yükseliş ile başladı. Seçim haftasında borsanın kapalı olacak

Seçim Sonucunun Piyasalara Etkisi

Seçim başlığının ortadan kalkması ile ekonomide yol haritası takip edilecek. Belirsizlik ortadan kalktı. Enflasyonun ağır yükünün, siyasi sonuçlara etkisi hızlıca görülmüş oldu. Ekonominin ağır yükü

On iki adanın en güzeli Patmos

2023 yazında Kos seyahatimizin devamında gittiğimiz ikinci ada Patmos’du. Diğer Yunan adalarına kıyasla ulaşması  daha zahmetli bir ada Patmos. Öyle kalmasını da özellikle tercih ediyorlar

Bella ve Ava’nın hikayesi…

Son dönemin popüler filmi, yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni rüyası “Poor Things” üzerine bir yazı diye başladım. Emma Stone’un çok haklı olarak Oscar kazandığı performansı üzerinden