Bu kadar felsefe hepimize yeter

Hani baktım etrafıma, yeni kararlar, dilekler… Bizim eve baktım. Ne değişecek diye. Ben, Leyla ve Puta. Ben geçen sene Puta mı dilemiştim? Yo hayır, şu kişisel gelişim kitaplarını anlatmıştım. Ama ne oldu? 2023 bana bir adet Puta getirdi. Noel Baba çuvalından bahçeye sığınmış, ezik bir puta getirdi.

OOOO o ezik Puta, güya ev aradı kendisine. Yavrucak, bakıma muhtaçtı, bir yuvası olsun falan dedik. Ama ben baştan biliyordum onun buraya yerleşeceğini. Ezik ezik tahtını kuracağını. Dediğim oldu.

Evet sayın okuyucum

Biz 2024’e Uzun’un kucağında bir Puta’yla giriyoruz. Uzun o kucağına gelince görmezlikten geliyor, aldırmıyormuş gibi konuşmaya devam ediyor. Ben mi? Ben yine her zamanki gibi bizimkinin bana “Yapma Eflatun,” Dur Eflatun,” Yeme Eflatuni” söylemlerine maruz kalıyorum. Bu nasıl sevgiyse.

Bazen diyorum adımın ağırlığı mı yerleşti üstüme. Her şeyi görüyorum, anlıyorum ve seziyorum. Bu ezik eve geldi, adını Puta koydu bizimkisi. Ya soruyorum hep kendi kendime. O niye Puta, ben niye Eflatun. Bu Puta var ya. Bir bakıyor gelen geçene, milleti baştan çıkartıyor. Yoo, ben Eflatunluğumdan zerre kadar ödün vermiyorum.

Cool takılıyorum. Ağırlığımla olduğum gibi oturuyorum. Ama kedi ruhu bu, arada bir ilgi istiyor, kıpır kıpır oynaşmak istiyor. Ama o nasıl ağırlıksa yerleşmiş üstüme. Yapamıyorum sevgili okuyucum, yapamıyorum. Ama itiraf ediyorum, pek bir özeniyorum Puta’nın numaralarına, Uzun’u baştan çıkartmasına.

Ben 2024 için ne dilesem şimdi. Evde olduk üç kedi. Uzun bu arada ekran karşısına falan geçmeye başladı. Kameralar falan. Ben ya, ben ne dilesem? Tabii en başta lezzetli mamalar, Puta’ya yeni bir yuva ve kendim için şan, şöhret.

Ne anladım biliyor musunuz? Şöhretin basamakları öyle Eflatun olup felsefe yapmaktan geçmiyor. Puta gibi kıpır kıpır bir ruhtan geçiyor. Eee o zaman, gelsin 2024. Eflatun’un içinde var olan Putalık çıksın ortaya. Bu kadar felsefe yeter.

Eflatun

Paylaş

Son Yazılanlar

Trump 2.0 kazandı, dünyada ne olacak?

Borsa İstanbul haftanın ilk iş günü 10 bin puan üzerinde kapanış yaptı. Altın, haftaya yatay başladı, ons 2700 dolar seviyelerinde, gram altında ise 3100 TL

Türk Gastronomisinin Altın Kaşıkları

Mutfak Dostları Derneği’nin 2018’de onur ödülü vererek başlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri bu yıl çok önemli bir kategoriyi de Yılın Servis ödülü başlığı altında değerlendirmelerine

Kadın emeğinin gastronomiye yansıması

Senelerdir severek yaptığım iş gastronomi yazarlığı ve bunun gibi yeme içmeye, damak tadına ilişkin konulardaki  etkinlikler. Resmi bir tanımı yok, verilmiş unvan da  değil. Sadece 

Gastronominin evrensel gücü

Altın Kaşık Ödülleriyle Mutfak Dostları Derneği’nin ödüllendirdiği yaratıcılık, FSUMMIT 2025’in vizyonuyla sektöre kazandırdığı yenilikler ve Husin belgeselindeki derinlemesine hikâye, gastronominin sınırları aşan gücünü gözler önüne

Prada dertsiz başına dert mi arıyor?

Tasarımlarından marka kimliğine, müşteri portföyünden sattığı hayallere kadar birbirinden çok farklı iki marka hakkında bir söylenti dolaşıyor lüks moda sektöründe… İtalyan moda devi Prada’nın, Capri

Sofralarımızın Ortak Dili

Yemek sadece fiziksel bir gereksinim değil; kültürel kimliğimizi şekillendiren, tarihimizin sessiz tanıklığını yapan ve insanlar arasındaki bağları güçlendiren evrensel bir unsurdur. Her ülkenin, her yörenin