Tutuluyoruz hem de nasıl!

Bütün haftaya ve önümüzdeki 6 aylık döneme damgasını vuracak tutulmaların ilki bu cumartesi günü Terazi burcundaki Güneş Tutulması.

İçinde bulunduğumuz hafta boyunca her türlü ilişkiyi konuşacak, tartışacak, anlamaya, anlamlandırmaya  çalışacağız. Ay bu hafta kapanışa doğru ilerlediği için, ışığının en zayıf olduğu günlerdeyiz. O yüzden de istediğiniz cevabı almanın veya durumu çözmenin kolay olabileceğini söyleyemem.

Ekim ayı boyunca malesef sert etkiler altında olacağız

Gökyüzünün sakinleşmesi nispeten Kasım ortalarını bulacak gibi görünüyor.  Bu süreci dönemin bize anlatmak istediklerini anlayarak geçirebiliriz veya hayatımızla oturup tartışabiliriz. Eğer tartışmayı seçerseniz bu tartışmanın bir galibi olmadığını gördüğünüzde geç olabilir.

Var olan durumun fotoğrafını çekmek ve sonrasında da kendimizi o duruma rağmen var etmek ya da varlığımızı sürdürmek için yapabileceklerimize odaklanmak Kasım ortasına kadar bizi besleyecek olandır.  Sessizliğinizi koruyabilir ve olabildiğince günlük iş ve meşguliyetlerinizle ilgilenmek yani biraz inziva alanında kalabilmek rahatlatır.

Egoist ve manipülatif tutumlardan, takıntılı, acımasız davranışlardan uzak durmak veya bu tip insanlarla olan ilişkilerinizi gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz.  Güç çekişmeleri, üstünlük taslama halleri, altta kalanın canı çıksın durumları yaşanmaması için  neyi ne için yaptığınız veya söylediğinizin önemi büyük.

Her şeye rağmen kaybetmemek için mücadele ediyorsanız farkına varınız. Eğer bir yerde bir savaş varsa her iki tarafın da amacı kazanmaktır. Tutulma bize öncelikle bunu anlatıyor. Savaşların amacı sulh sağlamak için değildir.  Kaybetmemek için savaşılmaz.

Tüm bunlar romantik ve / veya iş ilişkileri ticari ilişkilerle ilgili olacağı gibi, maddi ve finansal açıdan da hayatımıza belli bir sistem kurmamız için bir takım sonlanmaların tamamlanmaların yaşanabileceğini de düşündürüyor gökyüzü.

Kaybetmekten korkmadığında kazanırsın

Etkiler korkularla alakalı, geçmişinizden getirdiklerinizle. Atalarınızdan da olabilir kendi geçmişinizden de. Bu hayatta en çok korktuğunuz her ne ise onunla alakalı deneyimler yaşayabilirsiniz.  Ve 14 Ekim Terazi burcundaki Güneş Tutulması bize en net ‘kaybetmekten korkmadığında kazanırsın’ diyor.

Vazgeçmek, affetmek ve geride bırakmak sadece bu kararı veren ve uyguyabileni rahatlatır, sıkışıklığını çözer, özgürleştirir, hayatında yeni yol ve olasılıkların açılmasını sağlar. Aşırı hoşgörü veya kararsızlığın yerine güçlü bir adalet duygusuyla davranmak uyumu sağlayacaktır.

Perşembe gününü olumlu bir gün olarak sayabiliriz. Mars Akrep burcunda, Satürn ile olumlu bir etki de iken, Ay Jüpiter olumlu açısı ile güvenli bir yol bir yöntem bulmak için strateji kurabilir, herkese hemen ilan etmeden bir plan yapmak, bir düzen oluşturmak için çaba sarfedebilirsiniz. Akıl yürüterek alınan kararlar, mantıklı davranışlar sayesinde ilerleme kaydedilebilirsiniz.

Bel, böbrek rahatsızlıkları ortaya çıkabilir, nüksedebilir

Bel bölgesinde, böbreklerde ve yumurtalıklarda hassasiyetler ortaya çıkabilir, var olan rahatsızlıklar nüksedebilir.

Yeterince su içmek, ani hareketlerden kaçınmak  iyi olacaktır.

Sevgiyle.

Gülbin Tomris

Paylaş

Son Yazılanlar

Arzu, Tüketim ve Zihnin Karanlık Kıyıları

  Çağımızın hızla dönüşen tüketim alışkanlıkları ve dijital yönlendirmelerle şekillenen arzuları, bireyin iç dünyasında derin çatlaklar yaratmaya devam ediyor. Sanatçı, Kezban Arca Batıbeki “Irrational” başlıklı

Bir Teknik Ve Zarafet Yolculuğu

Moda’nın kendine has dokusu, son yıllarda İstanbul gastronomi sahnesinin en nitelikli duraklarından birine ev sahipliği yapıyor. Dieci Moda, sadece bir restoran olmanın ötesinde, tasarımı ve

Avrupa’da Batarya Devrimi Başlıyor

Dünya, fosil yakıtlardan arındırılmış bir geleceğe doğru hızla ilerlerken, bu dönüşümün kalbinde sessiz ama devasa bir güç yatıyor: Bataryalar. Eskiden sadece kumandalarımızda veya telefonlarımızda dert

12 Bin Yıllık Hafızanın Gelecek Yolculuğu

Tersane İstanbul’un Haliç’e bakan o sakin ama vakur atmosferinde, geçtiğimiz günlerde insanlık tarihinin en eski ve en anlamlı sofralarından birinin gelecek yolculuğuna tanıklık ettim. Şanlıurfa,

Gençler Neden Bu Kadar Öfkeli?

Son günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’tan gelen haberler, toplum olarak uzun süredir görmezden geldiğimiz bir gerçeği yüzümüze sert bir şekilde çarpıyor: Okul baskınları, öğrenciler arasında organize

Tabağın Görünmeyen Yüzü İle Yüzleşebilmek

Yemeğin sadece biyolojik bir ihtiyaç olduğunu düşünmek, büyük bir yanılgıdır. Tabağımıza gelen her lokma, aslında binlerce yıllık bir hiyerarşinin, ekonomik dengelerin ve sosyal mücadelelerin sessiz

Bu Dünya Sadece Bize Ait Değil…

​İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye genelinde sahipsiz sokak hayvanlarının büyük bir kısmı toplandı; 51 ilde bu süreç tamamlanırken, büyükşehirlerde oran yüzde 64’e ulaştı. Rakamlar büyük,

Sürrealist Bir Pazar Günü

Pazar haftanın en güzel günüdür. Geride kalan günlerin esaretine bir günlük salıverilmedir. Dünyanın bıkkın seyrine, başka bir perdeyle açılış yapan gongudur. Bıktırıcı, hıçkırıktan farksız gün