Kadın girişimcileri; dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve dünyanın ihtiyacı olan yeni iş modellerine uyum konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen KAGİDER Pusula online eğitim platformuna ‘’Yeşil İş’’ eğitim modülü eklendi.
Yeşil İş eğitim modülü
KAGİDER Toplumsal Etki Strateji Grubu liderliğinde geliştirilen ‘’Yeşil İş’’ eğitim modülü ile, girişimciler ve girişimci adaylarının iş süreçlerinde sürdürülebilirlik ilkesini sahiplenmelerini, işlerini büyütürken gezegeni de korumalarını sağlamayı hedefleniyor.
Geleceği sürdürülebilir kılacak bir ekosisteme öncülük etmeyi hedefleyen KAGİDER’in yeni eğitim modülünde Yeşil İş prensiplerine odaklanan 8 farklı eğitim başlığı bulunuyor. Eğitim kapsamında yer alan videoların tamamını izleyenler sertifika almaya hak kazanacak.
Modül kapsamında Aylin Alagöz’den ‘Ürün Döngüsü ve Doğal Kaynakların Yönetimi’, Duygu Yılmaz’dan ‘Biyoteknolojik Malzemeler’, Gülin Yücel’den ‘Döngüsel Ekonomi’, Meltem Kurtsan’dan ‘Yeşil Girişimcilik’, Nesrin Karaoğlu Otuzoğlu’dan ‘Türkiye’deki ve Dünya’daki Yeşil Uygulamalar’, Özgül Öztürk’ten ‘Eko-inovasyon ve Eko-tasarım’, Kıvılcım Pınar Kocabıyık’tan ‘İklim Krizi ve Girişimcilik’, Tülin Akın’dan ‘Yeşil İş’in Üretim ve Hizmetteki Yeri’ eğitimleri yer alıyor.
Emine Erdem: ‘İşimizi büyütürken gezegenimizi de korumalıyız’
Konuyla ilgili bir açıklama yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem şunları söyledi: ‘’KAGİDER olarak 20’nci yılımızda yeni vizyonumuzun temel sütunlarını Kadın, Toplum, Dünya ve Gelecek üzerine inşa ettik. Var olduğumuz sürece fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda vizyonumuza ‘Yeşil İş’ başlığını da ekledik.
Bu kapsamda kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin rol aldığı bir ekosistem yaratırken geleceğimizi sürdürülebilir kılacak ‘Yeşil İş’ prensiplerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Pusula platformumuza eklediğimiz yeni modül, çevre açısından güvenli kabul edilen ürün ve hizmetlerin geliştirilebilmesi için girişimcilerin yoluna ışık tutacak….
İşimizi büyütürken gezegenimizi koruyabilir, böylece işimize değer katabiliriz, işte bu eğitim bunu gösterecek. Kadınların üreterek varlığını özgürce ortaya koyması önce topluma, daha sonra dünyaya katkıda bulunacaktır’’ dedi.