Üsküdar’da “Geleceği İnşa Ediyoruz” Paneli

Üsküdar’da, olası depremlere karşı alınan önlemler ve hazırlık çalışmalarının ele alındığı “Geleceği İnşa Ediyoruz” paneli gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen panele, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın yanı sıra, Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Burak Çatlıoğlu, Doç. Dr. Savat Karabulut, KENTAŞ Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu da katıldı.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve büyük yıkıma neden olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde deprem riskleri, erken uyarı sistemleri ve afet yönetimi konuları masaya yatırıldı.

“İBB’nin kriz yönetimindeki gücünü bir kez daha gördük”

Panelde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, 6 Şubat depreminde yürüttükleri çalışmaları aktararak,

“Depremin hemen ardından, 24 saat içinde Şehir Hatları’na bağlı bir gemiyi revir, kreş alanı, aşevi ve yıkanma alanlarını içeren bir ‘Yaşam gemisine’ dönüştürdük. Bu süreçte İBB’nin kriz yönetimindeki gücünü bir kez daha gördük.” dedi.

Afet yönetiminde koordinasyonun önemine dikkati çeken Dedetaş, “Afet konusunda herkesin yapabilecekleri, kabiliyetleri var. Biz belediye olarak insan gücüne sahibiz ama; bu işin planlanması ve tek bir yerden komutun gelmesi noktasında da gerekli kurumların devrede olması ve bir sıkıntı hissetmeden birbirimizle çalışmamız lazım.’’ ifadelerini kullandı.

 “Hızlı tarama üzerinden 2 bin 925 başvuru aldık”

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Dedetaş, ‘Üsküdar Yenileniyor’ platformunun hızla hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Farklı farklı imar durumlarımız var. Uzlaşmayı sağlayacak mekanizmaları oluşturmamız gerektiğini gördük, hızlı bir şekilde İstanbul Yenileniyor platformunun Üsküdar ayağını gerçekleştirdik.

Maksat şuydu; riskli yapı tespit edilen binalara İBB hibe desteği veriyor. Bu hibe desteğinden faydalanabilmek için hızlı tarama ekiplerini kurduk. Hızlı tarama ekibi kuran ilk ilçeyiz. Hızlı tarama üzerinden 2 bin 925 başvuru aldık, yaklaşık 300 tanesinde de hızlı tarama işlemi gerçekleştirdik.’’ şeklinde konuştu.

Panelde, Doç. Dr. Savat Karabulut, beklenen İstanbul depremine ilişkin bilimsel değerlendirmelerde bulunurken, Dr. Süleyman Tunç ise Marmara Bölgesi Deprem Erken Uyarı Sistemleri üzerine yapılan çalışmaları aktardı.

KENTAŞ Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu da “Üsküdar Afete Nasıl Hazırlanıyor?” başlıklı sunumuyla ilçede yürütülen afet yönetimi projelerini paylaştı.

 

Paylaş

Son Yazılanlar

Geleneksel Mirasın Modern Ateşi

Ataşehir’in yoğun ritmi ve modern çehresi arasında, ismiyle müsemma sapa bir sokakta saklanıyor Sapa İstanbul. Kapıdan içeri adım attığınız anda dış dünyadan tamamen soyutlanıyorsunuz. Sizi

Lavanta döneminde Provans yolculuğu

Mor renkli bir rüyanın içine girmek isteyenler için, hayalin ve ilhamın başrolde olduğu düşler diyarına yapılan bir yolculuk bu… Provence’a yaptığım yolculuk, sadece bir seyahat

Benim gibi kaçıngan biri…

Benim gibi kaçıngan, kendi hamur kabının başında, şimdi neyi ne kadar koyacağını düşünen bir yabanın, ilkel düzeneği ile bir taş değirmeni kendi gücüyle çevirmeye çalıştığı

Bitter ve Umudun Rengi…

Geçtiğimiz günlerde kilometrelerce uzaktan, Zonguldak’tan aldım o içimi sızlatan haberi. Sevgili dostlarımın dünyalar tatlısı kedisi, evin neşesi Bitter, o anlık ve korkunç kedi refleksiyle balkondan

İki Şefin Kültürlerarası Lezzet Diyaloğu

İstanbul gastronomi sahnesi, sürekli kabuk değiştiren ve yeniliklerle beslenen dinamik bir organizma gibidir. Şehrin bu hareketli yapısı içinde bazı akşamlar, sadece bir yemek deneyimi sunmanın

Dünyanın bütün yapay zekâ ajanları birleşin!

Kapitalizmin varoluşsal çelişkisini çözeceğini iddia ettiler, neredeyse ütopik sosyalistlerin ‘tembellik hakkı’na referans verdiler, artı değer sömürüsünü ortadan kaldıracağını bile ilan edenleri oldu. İnsanların işlerini makineler

Kendine yabancılaşanlar: Plaza kurumsalları

İnsan sadece başka bir ülkede değil, kendi hayatında da yabancılaşır. Bugünün plazalarında bunun sayısız örneğini görmek mümkün. Elbette bütün plaza çalışanları, beyaz yakalılar için değil,

Güzellik dünyasının yeni “It Girl”ü

Güzellik dünyasında trendlerin ömrü bazen bir TikTok videosundan bile kısa olabilir. Daha dün herkes cilt bariyerini korumaktan bahsederken, bugün sofralara yeni bir misafir geldi: Eksozomlar.

Kalıplarla Yaşamak Büyük Çelişki

Kalıplarla yaşamak, belki de en büyük çelişkilerimizden biri. Bir yandan otomatik tepkilerimiz nedeniyle zihinsel olarak bizi zorlamayan bir durum; diğer yandan insanın kendi potansiyeline, yeniliklere