Tarifleri yeniden yorumlayan şef

Yazılarımı takip edenler farkındadır şüphesiz. Son zamanlarda tanıttığım mekanlar genel olarak ufak, fazla göze çarpmayan lokasyonlarda, hatta biraz kıyıda köşede kalmış yerler. Kapılarında kocaman afişler, boy boy tanıtım panoları yok. Olabildiğince mütevazı, şatafattan uzak, sadece emeğe yer verilen tadım noktaları.

Tanıttığım kişiler de bu mekanlarda becerilerini, mutfak hobilerini sergileyenler

Yazılarımın içeriğini bundan böyle tamamen bu yöne çevirmeye kararlıyım. Zaten gazeteciliğin ilk koşulu da az bilineni bulmak, keşfetmek, bulduğunu okuyucuya aktarmak değil mi ?

Ünlü, tam donanımlı, maddi gücü yerinde büyük firmalar profesyonel anlamda gereken duyuru, reklam, piyasa şartlarına uygunluk gibi avantajlara sahip.

Ama sadece kişisel beceri, az da olsa müşterilerine mükemmel lezzetleri sunma  arzusu ve onların bundan duyduğu keyfi paylaşmanın verdiği gurur önemli benim için…

Bundan böyle yukarıda anlattığım gibi el emeğiyle, kendi özel çabasıyla butik lezzetler sunan yerler artık benim radarımda olacak. İşte bu prensiple yola çıktım ve kulaktan kulağa methini duyduğum bir yere geldim. Bahariye Cafe.

Adres, Kadıköy Bahariye’de ufak bir sokakta, yol üzerinde, ufacık terasında birkaç ve kapalı alanında birkaç masa bulunan bir mekan.

Dükkana giriyoruz; ufak bir vitrin, tezgah üzerinde göz alıcı kurabiyeler, kekler var. İçeride bizi karşılayan genç bir çift Nurdan ve Ümit Kösedağı.

Hikayeyi Ümit Bey’den dinleyelim:

“Esas mesleğim Bankacılık , eşimin mesleği Dermokozmetik. 10 sene çalıştıktan sonra eşimin mutfaktaki becerisini , merakını gördük. Yapabilir miyiz ? derken bu dükkanı bulduk, kafemizi açtık. 10 senedir çalışıyoruz.

İş bölümü şöyle : Mutfak tamamen eşim Nurdan’da Aalışveriş, servis ,hesap kitap işleri  bende.”

 Nurdan Hanım tarifleri kendine göre yorumluyor. Eli gözü ve damağı ile lezzetlere yeni tatlar ekliyor.

“Mesela” diyor: “Elmalı kurabiyeyi herkes yapar. Hatta, hamuruna yoğurt ekler. Ben yoğurt eklemiyorum, elmayı da rendeleyip suyunu çektirip hafif karamelli  hale getiriyorum. Böylece ısırınca çıtır ama iç malzemesi dolgun ve lezzetli bir kurabiye oluyor..

Bahariye Cafe’de sabah kahvaltısı, omlet menemen, gözleme her zaman mevcut. Bunun dışında yemek servisine de başlamışlar. Hatta, iserseniz ev yapımı tarhana çorbası bile bulmanız mümkün.

  • Memnun musunuz ? diye soralım.
  • Büyük kazançlar yok. Ama bizi beğenen , müdavim diyebileceğimiz bir müşteri portföyü oluştu. Böylece hem dostluk, hem iş birlikte yürüyor. Bu da bize güç veriyor.

Kösedağ çiftinin lezzetlerini tatmak isterseniz, Bahariye cafe Kadıköy’de hizmetinizde…

Sevim Gökyıldız

 

 

 

 

 

 

Paylaş

Son Yazılanlar

Trump 2.0 kazandı, dünyada ne olacak?

Borsa İstanbul haftanın ilk iş günü 10 bin puan üzerinde kapanış yaptı. Altın, haftaya yatay başladı, ons 2700 dolar seviyelerinde, gram altında ise 3100 TL

Türk Gastronomisinin Altın Kaşıkları

Mutfak Dostları Derneği’nin 2018’de onur ödülü vererek başlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri bu yıl çok önemli bir kategoriyi de Yılın Servis ödülü başlığı altında değerlendirmelerine

Kadın emeğinin gastronomiye yansıması

Senelerdir severek yaptığım iş gastronomi yazarlığı ve bunun gibi yeme içmeye, damak tadına ilişkin konulardaki  etkinlikler. Resmi bir tanımı yok, verilmiş unvan da  değil. Sadece 

Gastronominin evrensel gücü

Altın Kaşık Ödülleriyle Mutfak Dostları Derneği’nin ödüllendirdiği yaratıcılık, FSUMMIT 2025’in vizyonuyla sektöre kazandırdığı yenilikler ve Husin belgeselindeki derinlemesine hikâye, gastronominin sınırları aşan gücünü gözler önüne

Prada dertsiz başına dert mi arıyor?

Tasarımlarından marka kimliğine, müşteri portföyünden sattığı hayallere kadar birbirinden çok farklı iki marka hakkında bir söylenti dolaşıyor lüks moda sektöründe… İtalyan moda devi Prada’nın, Capri

Sofralarımızın Ortak Dili

Yemek sadece fiziksel bir gereksinim değil; kültürel kimliğimizi şekillendiren, tarihimizin sessiz tanıklığını yapan ve insanlar arasındaki bağları güçlendiren evrensel bir unsurdur. Her ülkenin, her yörenin